Banditguiden – Så här spelar du Enarmad Bandit

enarmad bandit glad logoHallå där! Börje Bandit här! Det är faktiskt inte så svårt som det låter att lära sig enarmade banditer. Jag ska göra mitt bästa för att förklara det här med banditer så enkelt som möjligt i den här Banditguiden. Så är du nybörjare har du landat helt rätt. Är du redan proffs tror jag ändå att den här guiden kommer ge din några Aha-upplevelser, så häng på här så går vi igenom rasket!

När du sen känner att du har koll på bitarna lite mer så är det bara att spela enarmad bandit gratis här på Banditer.nu direkt i webbläsaren. Men tillbaks till banditguiden, nu åker vi!

mobilbet banner

Spela Enarmad Bandit – 5 snabba steg

  1. Välj din insats
  2. Välj antal insatslinjer
  3. Snurra på hjulen
  4. Vänta på att symbolerna stannar
  5. Få tre lika symboler och du är en vinnare!
 

Detaljerad info:

 

Låter superenkelt, eller hur? Det är faktiskt inte svårare än så. Låt oss gemensamt gå igenom punkterna steg för steg med beskrivande bilder. Efter dessa fem steg är du en kung på banditer!

insats11. Välj din insats – På myntvärde och insatsnivå justerar du hur mycket du vill satsa på varje snurr. Du höjer och sänker enkelt insatsen genom att ändra på dessa två knappar. Läs mer om myntvärde och insatsnivå här.

payline2. Välj antal insatslinjer – Insatslinjer eller vinstlinjer är linjer som går över hjulen. På de klassiska banditerna vann du när de tre mittersta hade samma symboler. Nu förtiden kan du vinna på fler rader samtidigt, i exemplet ovan finns det upp till 25 insatslinjer att spela på samtidigt. Oftast så vinner du från vänster till höger genom att ha tre eller fler lika symboler i rad men på vissa banditer kan du vinna åt båda hållen. Läs mer om insatslinjer här.

insats23. Snurra på hjulen – Tryck på den snurrande knappen i mitten för att snurra igång hjulen.

4. Vänta på att hjulen ska stanna – Vänta på att hjulen ska stanna och håll tummarna för en att turen är på din sida. Är du intresserad av att lära dig allt om symboler, scatter, wild och bonusrundor klicka här.

5. Få tre lika symboler och du är en vinnare! – Tre symboler i rad ger vinst och får du fler än tre symboler blir vinsten högre. Lyckas du samla på dig tre scatter eller tre bonussymboler kan du på vissa banditer spela bonusrundor som är fantastiskt roligt. Läs mer om detta här.

enarmade banditer borje bandit

Tyckte du detta var för lätt och känner för att lära dig mer om enarmade banditer?

Läs vidare om Enarmade Banditer nedan, lär dig bland annat om

 

Hjul

Enarmad Bandit med 3 hjul

Den klassiska enarmade banditen har 3 hjul och det finns bara en vinstrad. Denna typen av banditer blev först populär på landsbaserade casino. De symboler som du hittar på dessa klassiska banditer kan vara unika med oftast hittar du fruktbaserade symboler som körsbär och meloner och andra tradionella symboler som BAR-symbolen och 7or.

Exempel: Jackpot 6000

Enarmad Bandit med 5 hjul

Enarmade banditer på nätet har oftast 5 hjul och här har spelen ofta helt unika symboler, vinstlinjer och funktioner. Dessa funktioner kan vara allt från Wilds, Scatter, Multipler och bonussymboler. Låter det krångligt? Oroa dig inte, en superenkel förklaring kommer längre ner.

Exempel Wish Master

Enarmad Bandit med 7 hjul

Ovanligt men förekommer på vissa spel.

Enarmad Bandit med 8, 9 eller 12 hjul

Lite annat spelupplägg än banditer med 3,5 eller 7 hjul. Oftast ser banditen ut som en klassisk 3 hjuls bandit fast att du även kan vinna uppifrån.

Exempel Lucky 8 Line

 Myntvärde

Myntvärde är en komponent där du bestämmer hur mycket du vill satsa vid varje snurr. Oftast kan du välja på ett myntvärde mellan 0,10 kr till 10 kr, eller €0,01 till €1. Myntvärdet tillsammans med insatsnivå och potentiellt insatslinjer bestämmer hur mycket varje snurr kommer att kosta.

Insatsnivå

Insatsnivån är egentligen inget annat än att öka värdet på din totala insats. Har du ett myntvärde på 2 kr och en insatsnivå på 10 så blir den totala insatsen 20 kr per snurr. På en del banditer är insatsnivå och myntvärde det enda som går justera för att välja hur mycket du vill satsa. På andra banditer kan du även justera insatslinjer, se nedan.

Insatslinjer

Med insatslinjer menas hur många linjer eller rader du vill spela på samtidigt. På de gamla klassiska banditerna vann du om du hade tre likadana symboler i mittenraden. Nuförtiden har de flesta spela runt 20 rader men det finns även spel med betydligt fler rader. Säg att du har ett myntvärde på 2 kr och en insatsnivå på 10 kr så blir det 20 kr. Väljer du även att ha 10 insatslinjer så blir det totala värdet på varje 200 kr.

Symboler

Wilds

Det vanliga är att wild-symboler ersätter vilken annan symbol som helst och gör det lättare att forma en vinnande formation. Den enda symbolen som inte ersätts är den så kallade scatter-symbolen. I kortspel skulle en wild vara en joker, dvs ersätta vilket kort som helst.

Exempel: Reel Rush

Expanderande Wild

På endel enarmade banditer kan du hitta expanderande wild-symboler som expanderar och täcker hela hjulet. Innehåller ett hjul tre rader så blir alla på den raden en wild. Har du fler wilds på samma hjul ökar det givetsvis dina vinstchanser.

Exempel: Starburst

Stacked Wilds

Stacked wilds fungerar på ungefär samma sätt som expanding wilds. Skillnaden är att en stacked wild har en enda symbol som på hjulet innan den expanderar till utrymmen runt omkring. Ibland kan den fylla hela hjulet och ibland ovanför eller under. Banditer har olika regler för stacked wilds så här är det bäst att läsa respektive bandits vinstschema.

Exempel: Wild Turkey

Walking Wilds

Walking wilds flyttar sig stegvis åt sidan efter varje snurr, ett steg åt taget. När den wild-symbolen har kommit fram till sista hjulet så försvinner det. Det kostar självklart inget extra att snurra hjulet om du lyckats få fram denna spelfunktion.

Exempel: The Invisible Man

Random Wilds

Random wilds betyder att wild-symboler kan dyka upp på vilken symbolen som helst. Det är en helst slumpmässig Wils så du vet aldrig när kommer upp under tiden du spelar.

Exempel: Dracula

Scatter

När du får vinster från Scatters så får du den totala insatsen gånger en viss siffra beroende på spel. Det kan vara att du får tex 3 eller 4 gånger den vinst du skulle fått i vanliga fall. Vinst via Scatters får du vanligtvis när 3 eller fler Scatters kommer upp, de behöver dock inte vara i någon speciell vinstlinje eller kan dyka upp var som helst och ändå ge vinst. Scatters är också de symboler som oftast startar bonusrundor och gratisspel.

Exempel: Piggy Riches

Bonus

Symbolerna för bonusspel skiljer sig åt från bandit till bandit. Oftast finns det ingen bonussymbol utan den är scatters symboler som ger bonusspel. Bonussymboler som ger olika bonusrundor är bland det roligaste med att spela enarmade banditer på nätet. Det kan beskrivas om ”ett spel inne i spelet”. Det är ofta här du kan kamma hem den riktiga storvinsten.

Exempel: Mega Fortune

Kolossala

De symboler som är kolossala är samlade i block, oftast 2×2 eller 3×3 och sträcker sig över flera hjul samtidigt.

Exempel: Spinata Grande

Free Spins

Du får Free Spins genom en kombination av så kallade Scatter symboler men ibland även på andra sätt. Under Free Spins rundor kan du få massa extra godsaker vilket ofta innebär större vinster än i vanliga spelet, som tex vinsten gånger 4. Free Spins som betyder gratissnurr på svenska så lyckas du få Free Spins kostar dessa rundor inget extra.

Exempel: South Park

Gamle

Gamble-funktionen ger dig chansen att multiplicera din vinst på en spelrunda. Förlorar du så vinner du inget på spelrundan men vinner du kan du vinna flera gånger mer än vad du skulle vunnit annars. Det vanligaste är att du får gissa färg på ett kort.

Exempel: Book Of Ra Deluxe

Avalanche Reels

Avalanche Reels är även känt som tumbling reels, cascading reels eller dropping symbols. Om du får en vinstrad så får du först ta emot vinsten och sedan försvinner vinstsymbolerna och kvarvarande symboler faller uppifrån och ner på sin nya plats. Sedan kommer nya symboler och fyller på de tomma platserna. Detta skapar nya chanser att vinna stort utan att spendera något extra.

Exempel: Gonzo’s Quest

Multiplikator

Multiplikator är en spelfunktion som ofta kombineras med avanlanche funktionen. Multiplikatorn multiplicerar helt enkelt din vinst från en spelrunda. Hur många gånger beror på oftast på hur många gånger du vinner i rad du lyckas vinna.

Exempel: Big Bang

Re-spin

När du får omsnurr eller re-spin får du snurra om ett eller flera hjul så du har nya möjligheter att få ihop en vinnade rad. De andra hjulen stannar kvar i samma läge. Det finns flera olika varianter, på endel banditer får du snurra om alla hjul vid en re-spin.

Exempel: Stickers

Vinn från vänster

Vinster från vänster betyder att du vinner när du får lika symboler på rad från vänster sida till höger. Det innebär att om tex om de 4 sista symbolerna är samma så får du ändå ingen vinst utan du måste använda minst en symbol från den första vänstra raden för att vinna.

Exempel: Fruit Shop

Vinn åt båda hållen

Att vinna från både hållen innebär att det inte spelar någon roll om du samlar symboler från vänster eller från höger. Du måste dock använda minst en symbol från hjulet längst till vänster eller längst till höger.

Exempel: Wonky Wabbits

Träffrekvens och Volatilitet

Hit frequency  eller på svenska träffrekvens innebär hur ofta en bandit ger ett vinnande utfall. Om du har en hit frequency eller träffprocent på 20% innebär det att i genomsnitt vinner på 1 av 5 rundor. Slots med lägre hit frequency eller träffrekvens brukar ha större vinster när du väl vinner. Volatilitet är det man brukar referera till när man pratar om storleken på vinsten. En låg volatilitet innebär många men små vinster och en hög volatilitet innebär få men stora vinster.

Återbetalningsprocent

Återbetalningsprocenten är vad en bandit ger tillbaka till spelaren i procent sett över en längre period. Procenten brukar ligga på 95-99% beroende på vilket bandit du spelar på.