nyx

NYX Gaming Group – Enarmade Banditer

enarmad bandit logoTjabba tjena hallå, Börje Bandit här! Nu ska jag berätta om den svenska spelutvecklaren NYX Gaming Group och deras dotterbolag NextGen Gaming, nu kör vi!

Även om NYX Gaming Group tillverkar egna banditer är de mest kända för sin utomordentligt populära spelplattform. NYX arbetar nämligen tillsammans med en mängd mindre spelutvecklare, vilket gör att om en speloperatör vill erbjuda ett större spelutbud kan göra de göra det på ett mycket enkelt och smidigt sätt genom NYX spelplattform som kallas OGS (Open Gaming System). Utöver denna platform äger NYX den populära spelutvecklaren NextGen Gaming. Så när du hittar företag som erbjuder spel från NYX OGS så inkluderar det ofta spel från NextGen Gamings.

NYX Gaming Group är alltså en leverantör av olika spel, tex banditer, bingo och poker. NYX har funnits i över 10 år men det är främst på senare tid som företaget har gjort stora framsteg med sin platform och de banditer som de levererar. Företaget är ett av de 50 snabbast växande företagen på den kraftfulla skandinaviska marknaden. De enarmade banditerna som levereras via NYX har gemensamt att de oftast har med någon känd person i spelet, tex playboymodellen Holly Madison. Denna bandit kan nästan klassas som barnförbjuden, speciellt i bonusrundorna, så inget spel när barn är i närheten tack.

NYX är alltså ännu en starkt lysande stjärna bland de svenska spelutvecklarna. De har fler än 300 spel i sitt enorma spelutbud. Det två mest kända koncepten är förstås OGS (Open Gaming System) men även MOVE. OGS har gjort att NYX är marknadsledande på länken mellan banditen och spelaren. De är oerhört duktiga på att säkerhetsställa att spelet öppnar och flyter på snabbt och smidigt. MOVE är företags satsning på mobila enheter så som iPhone, Android och surfplattor som vi med all säkerhet kommer att få se mer utav snart.

Här är NYX Gaming Groups häftigaste enarmade banditer just nu: