yggdrasil

Yggdrasil – Enarmade Banditer

enarmad bandit logoHallå där! Nu ska jag, Börje Bandit, berätta lite om den svenska spelutvecklaren Yggdrasil här på Banditer.nu! Detta är en svensk spelutvecklare som fått namnet från världsträdet i den fornnordiska mytologin. Detta träd är har myten om sig att vara ett livsträd som ordnar med goda saker till världen, precis som Yggdrasil Gaming gör. Här tar nog kopplingen till enarmade banditer dock slut, men de har lyckats med en oerhört snygg logotyp, vilket kan räcka långt! Yggdrasil har sitt huvudkontor baserat på Malta, men en stor del av deras spelutveckling sker i Krakow.

Företaget grundades i början av 2013 av Fredrik Elmqvist, som tidigare yggdrasil awardvar CEO för NetEnt. Sedan starten har Yggdrasil vuxit enorm och 2015 tog de hem ett av branschens absolut mest prestigefyllda pris, EGR B2B Awards pris för nya företag.

Företaget har även legat i framkant inom den senaste tekniken för hur en enarmad bandit skall fungera. Med deras egen framtagna iSense 2.0 har du som spelare exempelvis möjlighet att spela fler än ett spel samtidigt på din dator eller mobil.

Yggdrasil gaming har satsat mycket på enarmade bandit och några av dessa är idag bland de som spelas mest. Vikings Go Wild, Cyrus the Virus och Dark Joker Rizes har från starten dragit en stor publik av nöjda spelare. Samtliga spel från Yggdrasil har en oerhört snygg grafik med lika genomarbetade ljudeffekter. Samtliga spel erbjuder någon form av free spins och bonus. Företaget har valt att använda relativt mycket grafik från klassiska / 2-D banditer, och arbetat om detta material så det känns som en spjutspets långt in på 2000-talet. Av denna anledning dyker det allt som oftast upp frukter, jokrar och andra klassiska symboler för enarmade banditer. Men på ett mycket nya, snyggare och roligare sätt än tidigare. Det senaste tillskottet i företagets arsenal av banditer är Holmes and the Stolen Stones. Detta spel skall enligt förhandstestare vara något i särklass och dessutom bjuda på en Jackpot!

Börje själv har självklart testat en enarmad bandit eller två från Yggdrasil, och här nedan kan du spela dessa!